Blogginlägg med kategori
Blogginlägg inom kategori: För drabbade
-
Lycka, hopp och förtvivlan
Publicerad:Blogg: ”Hur många barn får jag när jag blir stor?”. Stenarna kastades upp i luften och spänningen i leken var hur många stenar jag fångade, alltså antal barn som spådomen sa jag skulle få. Jag minns leken där på skolgården så väl, i vad som känns som en svunnen tid. När tiden väl var mogen att skaffa familj så var allt jag önskade ett friskt barn. Och det var han, i några månader åtminstone och lyckan var total.
-
Dörren
Publicerad:Blogg: Mitt liv har två tydliga röda trådar. Måndag till torsdag är jag administratör på Barncancerfonden. På fredagar är jag författare. Nu har de flätats samman, då jag har skrivit en barnbok som är inspirerad av mitt jobb.
-
Isabellas Födelcelldag
Publicerad:Blogg: Jag har stora den äran att vara mamma till Isabella, vår modiga, tuffa, insiktsfulla och förståndiga kämpe. Tänker att man kanske blir sån av att gå igenom det hon fått göra. När hon var nästan fyra drabbades hon av AML (akut myelogisk leukemi). Den gick inte att bota genom cellgifter, utan för att ha en chans att överleva behövde hon genomgå en stamcellstransplantation. Detta handlar om den dagen, som för alltid kommer firas.
-
Beskedet som ändrar allt…
Publicerad:Blogg: Det finns händelser i livet som så tydligt innebär ett före och ett efter. Ett ögonblick som blir en definitiv gräns, en skarp kant - från och med nu har livet ändrats, från och med nu kommer livet aldrig mer bli som innan.
-
Det kom som en chock!
Publicerad:Blogg: Hennes storasyster hade dött några veckor tidigare. Vi hade haft tät kontakt det senaste halvåret. Vi hade pratat om det, gått och fikat och smakat av stans alla jordgubbsmilkshakes.
-
Livet i dödens närhet
Publicerad:Blogg: Kerstin Ivéus är sjuksköterska och syskonstödjare på Lilla Erstagården, den enda slutenvårdsavdelningen för barnpalliativ vård. Sedan 2022 är hon också doktorand och utvärderar ett psykosocialt stödprogram för barnfamiljer. Kerstin vågar prata om det som är svårt och lyfter alltid barnens perspektiv. Hennes devis är att livet ska levas.
-
Alice föddes med cancer
Publicerad:Blogg: Det händer inte oss är det man tänker, det är bara sånt hemskt man läser om i tidningen. Men det hände oss och det kan hända vem som helst. För så är det med cancer, att det spelar ingen roll om du är rik eller fattig, gammal eller ung, snäll eller dum. För sjukdomen cancern spelar det ingen roll, den väljer slumpvis ut familjer som den kan sabotera för. Så kändes det då och så känns det nu.
-
Att leva med en funktionsnedsättning som inte syns på utsidan – hjärntrötthet
Publicerad:Blogg: Martin, som fick ALL (akut lymfatisk leukemi) som 13-åring, berättar om sin upplevelse av hur det är att leva med hjärntrötthet. Något som påverkar honom enormt i vardagen, men som inte syns på utsidan. Hans tips är att försöka hitta en balans i tillvaron, se till vad man själv behöver och inte jämföra sig med andra.
-
Statsepidemiologen: "Vi måste ta gemensamt ansvar för att skydda samhällets sårbara"
Publicerad:Blogg: Barn drabbas oftast lindrigt av covid-19. Trots det skapar pandemin en extra dimension av oro hos föräldrar till barn med cancer. Många har frågor som varför grundskolorna fortsatt håller öppet och hur man ska kunna känna trygghet i att komma ur sin isolering. I en intervju med Barncancerfonden ger statsepidemiologen Anders Tegnell sin syn på saken.