Om Barncancertrampet
Var med och cykla för barn med cancer i augusti!Barncancertrampet är evenemanget för dig som vill cykla i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra gott samtidigt som du gör något du tycker om - cykla!
Målet för Barncancertrampet är att samla in 500 000 kronor till Barncancerfondens viktiga arbete.
Bakgrund
Barncancertrampet arrangerades första gången 2012 i Växjö av initiativtagaren Pierre Davidsson, med syftet att samla in pengar till Barncancerfonden. Första året lockade Barncancertrampet 600 deltagare, vilket resulterade i en donation på 120 000 kronor till Barncancerfonden. Året därpå arrangerades Barncancertrampet på fem orter och samlade in 240 000 kronor till Barncancerfonden. De lokala arrangemangen hade mellan 100 och 600 deltagare. Deltagare från Team Rynkeby - God Morgon har varit starkt drivande i utförandet av evenemanget och 2017 överlät Barncancerfonden loppet till Team Rynkeby - God Morgon.
Så går det till
Vem som helst kan arrangera ett cykellopp under Barncancertrampet. Privatpersoner, företag, idrottsföreningar eller träningsanläggningar. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt event blir, hur långt deltagarna cyklar, hur fort det går eller om du arrangera ett fysiskt eller ett digitalt lopp. Det viktiga är att du är med - varje krona gör skillnad.
Du kan arrangera ditt cykellopp när som helst mellan 1-31 augusti.
Vad kostar det?
Att arrangera ett lopp kostar ingenting.Att delta och cykla i ett lopp kostar 100 kronor och för en familj på fyra personer 250 kronor. Därefter ökar kostnaden med 50 kronor per familjemedlem. Deltagaravgiften betalas in på arrangörens eventsidan.
Alla pengar som samlas in under Barncancertrampet går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till drabbade barn och deras familjer.
Hur påverkar covid-19 Barncancertrampet?
Med anledning av rådande situation är det viktigt att du som arrangör följer Folkhälsmyndigheternas rekommendationer och anpassar ditt event efter dessa. Vi på Barncancerfonden har tagit fram några riktlinjer som du kan ta hjälp av. Läs gärna mer här.