Kändisstafett tjuvstartar Sveriges största spinningevenemang för alla som vill spinna och samtidigt bidra till Barncancerfonden.
Vänner, familj och kända profiler inom sport och underhållning håller i gång cyklar i hela landet den 25–26 mars, under årets största spinningfest Spin of Hope. Under två dagar arrangerar cirka 100 träningsanläggningar spinningpass där alla deltagaravgifter går till Barncancerfondens fortsatta arbete. Redan den 18 mars tävlar folkkära kändisar mitt i Stockholm i en spinningstafett.
Idrottslegender utmanar folkkära kändisar
Nytt för i år är Kändisstafetten den 18 mars, klockan 11–17. Mitt på Norrmalmstorg i Stockholm tävlar några av Sveriges mest folkkära profiler såsom Hasse Brontén, Penny Parnevik och Daniel Paris i lag mot mästare som längdhopparen Michel Tornéus, fightern Madeleine Vall och handbollstränaren Staffan Olsson. Under 6 timmar tävlar lagen om att cykla längst distans och ’loppet’ kryddas med extra utmaningar under tiden. Alla är välkomna att heja på lagen på plats, men även att följa stafetten i sociala medier och bidra genom att skänka pengar under hela tävlingen.
- Spin of Hope är ett av våra mest populära och engagerande insamlingsevent och det känns väldigt roligt att vi nu i samband med Kändisstafetten fått flera tunga namn att trampa in pengar till kampen mot barncancer, säger Malin Paulsson, projektledare för Spin of Hope på Barncancerfonden.
- Barn och cancer hör inte ihop. Jag har nära vänner som har slagits mot denna hemska sjukdom, några har vunnit men tyvärr har några även förlorat. Som förälder till två små underbara flickor så knyter det sig alltid i magen när jag hör om barn som drabbas av cancer, då jag automatiskt börjar tänka på mina barn. När jag fick frågan om att delta i Spin of Hope, så var det ingen tvekan om saken. Kan jag hjälpa till på något sätt så gör jag det mer än gärna, säger längdhopparen Michel Tornéus som deltar i mästarlaget.
Mästarlaget består av: Anders Limpar, Staffan Olsson, Madeleine Vall, Michel Tornéus, Challe Berglund.
Kändislaget består av: Hasse Brontén, Penny Parnevik, Daniel Paris, Petra Månström, Shervin Razani, Dragomir Mrsic, Jane Oksanen.
Flera sätt att bidra på
Spin of Hope har samlat in närmare 45 miljoner kronor sedan starten 2009, med upp mot 1300 arrangörer och över 160 000 deltagare. Alla pengar som samlas in under Spin of Hope går till den livsviktiga forskningen och ger stöd till cancerdrabbade barn och deras familjer. Både spinningfantaster och supporters kan bidra på en rad olika sätt och över hela landet.
Några exempel på hur du kan bidra är:
- Anmäl ditt spinninglag och starta en insamling på Spin of Hopes hemsida. Här kan du också skänka en valfri gåva via Swish utan att delta.
- Köp en Spin of Hope tröja med loggan i Spin of Hopes webshop.
- Heja på Kändisstafetten live på Norrmalmstorg i Stockholm 18 mars, kl 11-17 och skänk ett bidrag på plats
Om Spin of Hope
- Är Nordens största spinningevent som har en "nystart" efter två års pandemiuppehåll.
- Går ut på att i lag – eller ensam – hålla i gång en spinningcykel i 12 timmar, alternativt anmäla sig till ett enskilt spinningpass på någon av de träningsanläggningar som är med.
- Pengarna går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskning och stödinsatser för de barn, familjer och närstående som drabbas.
- Deltar gör man i lag om 1–12 personer som turas om att hålla i gång en spinningcykel i 12 timmar. Lagavgiften är 1 500 kronor.
- Läs mer om hur du anmäler dig själv eller ditt lag på Spin of Hopes hemsida. Där finner du även de platser där Spin of Hopes spinningpass arrangeras. Deltagaravgiften på enskilda Spin of Hope-pass är 150, 250 eller 350 kronor.
Om barncancer
Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer, och cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn 1–14 år i Sverige. I snitt överlever 85 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer, till exempel kognitiva nedsättningar, hjärt- och kärlsjukdomar eller sekundär cancer. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.